Doar intamplarea a facut ca dezastrul din tabara pentru copii de la Navodari sa nu se repete, saptamana trecuta, la Hanul Piratilor. Un grup de noua turisti bucuresteni a fost dus cu ambulanta la Spitalul de Boli Infectioase Constanta in dimineata zilei de 25 iulie, dupa ce a luat cina, cu o noapte inainte, la restaurantul celebrului Han.
Numarul victimelor este insa mult mai mare, una dintre victime dezvaluindu-ne faptul ca „ambulanta a carat toata noaptea turisti de la Hanul Piratilor”. Cazul este cu atat mai grav cu cat printre cei noua bucuresteni se aflau trei copii si o femeie gravida, care a fost la un pas de a pierde sarcina din cauza otravurilor pe care cei de la Hanul Piratilor le vand sub forma de mancare.
Incidentul ne-a fost confirmat atat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Constanta, cat si de directorul Inspectiei Sanitare de Stat (fostul Sanepid). Pentru moment, OJPC asteapta rezultatele analizelor de laborator ale celor de la Sanepid, pentru a putea decide masurile care trebuiesc luate impotriva administratorilor Hanului.
Specialistii Inspectiei ne-au precizat insa ca la verificarile facute miercuri, 25 iulie, la fata locului, a fost depistata ciorba de pui cu salmonella la restaurantul de la Hanul Piratilor, dar nu se stie deocamdata ce i-a otravit pe cei noua bucuresteni.
Din fericire, nici un turist nu apucase sa guste din „specialitatile” de pui ale gazdelor sale, astfel incat totul s-a finalizat printr-o amenda de 3.000 de lei.
Situatia este putin mai complicata din acest punct de vedere, intrucat cei noua turisti care ne-au semnalat modul in care si-au distrus concediul chiar din prima zi au mancat ciorba de vacuta, produs care a fost gasit in regula de Sanepid. Cert este ca ceva din bucataria Hanului a dat de lucru toata noaptea Serviciului de Ambulanta, punand in pericol