Societatea craioveană este singura ale cărei acţiuni s-au apreciat 13 zile consecutiv cu maximul admis de bursă (15%). Toţi indicii bursieri au avut creşteri istorice, aşa încât investiţiile la BVB par să devină o alternativă credibilă la depozitele bancare.
Indicii BVB au urcat săptămâna trecută la noi maxime istorice. Cel mai mult a câştigat BET-FI, care a crescut cu 8,29%, fiind cel mai rentabil faţă de finalul anului trecut, cu o apreciere de 38,76%. A urmat indicele general BET-C, cu un câştig de 30,54%, şi indicele BET - cu circa 20,07%. Valoarea tranzacţionată în perioada menţionată a avut o creştere uşoară, atingând 331,2 milioane de lei, media zilnică a schimburilor fiind de 66,2 milioane de lei. Cel mai mult au urcat titlurile Electroputere Craiova, cu 98,82%, urmate de SIF 3 Transilvania - cu 19,28% şi de cele ale UAMT Oradea - cu o apreciere de 16,36%. Cel mai mult au scăzut acţiunile Socep Constanţa 12,33%, urmate de cele ale Energopetrol Câmpina - 11,68% şi cele ale VAE Apcarom Buzău - cu o depreciere de 11,36%. BVB şi-a continuat aprecierea pentru a doua săptămână consecutiv, fiind lider regional din punct de vedere al creşterilor, după ce rămăsese în urma celorlalte pieţe emergente ca randament.
Alternative la depozitele bancare
Motoarele creşterilor au fost şi de data aceasta băncile. Investitorii aşteaptă de la acest segment atât posibile fuziuni şi achiziţii în anii următori, cât mai ales rezultate financiare pozitive, care ar putea să se îmbunătăţească o dată cu lansarea unor condiţii de creditare mai relaxate pentru zona imobiliară. BRD - Groupe Societe Generale şi Banca Transilvania au urcat cu peste nouă la sută pe un volum de tranzacţionare destul de bun. Electroputere Craiova a realizat un nou record în istoria BVB, apreciindu-se timp de 13 zile cu maximul admis de bursă (15%).
„În săptămâna următoar