Hotelul Ramada a fost scena pe care s-a desfasurat teatrul alegerilor din cadrul PNL Sibiu. 17 persoane din cele 21, cate au fost alese in conducerea judeteana a partidului se cunosteau inca de dinainte de a se depune primul vot in urna. ZIARUL de Sibiu a intrat in posesia unui bilet distribuit la membrii de partid pe care era insirata echipa ideala, care ar fi trebuit aleasa.
In urma votului, in afara primarului din Copsa Mica, Tudor Mihalache, care a candidat pentru un post de vicepresedinte, Nicolae Petria, Cristian Saftescu si Ioan Nicoara, care au vrut un loc de membru in Biroul Permanent Judetean, au intrat toate numele trecute pe bilet.
Practica voturilor directionate nu este insa noua si a fost brevetata cu succes si de alte partide. Practica de a distribui echipa ideala a venit dupa ce statutul partidului s-a schimbat si nu a mai fost posibil votul unei echipe. La alegerile trecute, fiecare liberal care a candidat la sefia partidului a venit cu o echipa de vicepresedinti.
Statutul PNL s-a schimbat , astfel incat fiecare membru in Biroul Permanent Judetean, presedinte, sau vicepresedinte a trebuit ales nominal. Prin listuta distribuita votantilor s-a dorit „dirijarea” votului pentru anumite persoane, agreate de grupul de conducere. „Orchestratia” a fost confirmata de primarul orasului Copsa Mica, Tudor Mihalache.
„Eugen Mitea s-a lipit de un Birou Judetean beton. Stiu de biletel si cred ca e o dovada de maturitate politica a organizatiilor care sunt acum capabile sa negocieze intre ele. Isi manifesta puterea pe care o au. Ca observatie negativa pot spune de nerespectarea intelegerii existente pe acest bilet de organizatiile Medias si Sibiu”, spune liberalul.
Au existat patru greseli, astfel incat biletul sa fie identic cu rezultatul votului. Surse din cadrul PNL spun ca totul are o logica. „A existat o intelege