Robin Barnett si Cristina Lapis la Zarnesti / HotNews.ro
Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, a facut marti o vizita la rezervatia pentru ursi Libearty din Zarnesti, in cadrul careia a putut remarca rezultatul muncii Asociatiei Milioane de Prieteni si a World Society for the Protection of Animals.
Robin Barnett a declarat pentru HotNews.ro ca va programa o serie de intalniri cu reprezentantii Ministerului Mediului si ai Ministerului Agriculturii pentru a gasi o modalitate prin care campania “Salvati ursii de restaurant” sa dea rezultate cat mai rapide.
Ambasadorul Marii Britanii a facut un tur complet al rezervatiei in cadrul caruia a avut ocazia sa afle povestile, de multe ori tragice, ale brunilor salvati de Asociatia Milioane de Prieteni.
“Sunt incantat de ce am vazut aici si voi sprijini acest proiect”, a spus Robin Barnett la sfarsitul vizitei la rezervatia din Zarnesti, mentionand ca Guvernul Romaniei trebuie sa se implice pentru a salva ursii carpatini tinuti captivi in conditii ilegale si improprii.
“Cred ca exista deja un parteneriat foarte eficient intre autoritatile locale, sectorul caritabil si societatea civila. Cred ca Guvernul poate avea un rol util si, cum revin la Bucuresti, voi discuta cu reprezentantii Ministerului Mediului”, a mai spus Barnett.
Povestea Libearty incepe odata cu moartea ursoaicei Maia, tinuta mai bine de zece ani intr-o cusca de fier si beton, undeva langa Bran. Dupa o existenta mizerabila, Maia nu a mai suportat cusca si s-a automutilat, devorandu-si labele din fata. In ciuda eforturilor medicilor, ursoaica nu a mai putut fi salvata.
Din acel moment, timp de sapte ani, Cristina Lapis, presedintele asociatiei Milioane de prieteni a cautat sustinere pentru construirea unui adapost pentru ursii maltratati. In 2005, cu ajutorul WSPA, a fost inaug