Soarta Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) a devenit incertă, după ce, în urma auditului financiar, s-a stabilit că valoarea datoriilor către stat este de 7,9 milioane de lei. Suma, deloc de neglijat, a făcut ca regiei să îi fie blocate toate conturile, aceasta neputând să mai facă plăţi. Informaţi asupra situaţiei, edilii nu exclud posibilitatea ca, în scurt timp, regia să fie băgată în faliment.
„Este una dintre cele mai negre perioade ale regiei. Defiinţarea ei nu mai este o surpriză pentru noi, această variantă fiind luată tot mai mult în calcul“, a apreciat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Dacă regia va intra în faliment, mai-marii primăriei s-au gândit să liciteze activitatea de la zone verzi şi să o predea unei firme, prin delegare de gestiune. Reprezentanţii administraţiei locale au luat în calcul şi privatizarea, însă au îndoieli că vreo societate va prelua regia, cu datoriile uriaşe pe care le are.
Deşi edilii sperau ca noul director al RAADPFL, Ion Petre, să redreseze situaţia, problemele nu au putut fi soluţionate. Pentru a încerca să salveze regia de la faliment, Ion Petre s-a gândit să apeleze la un mai vechi plan al fostei conduceri, respectiv contractarea unui împrumut.
Ideea ar putea însă să eşueze, deoarece instituţiile bancare au cerut regiei să le pună la dispoziţie garanţii. Pentru că nu are nici un bun în proprietate, acest lucru este însă imposibil. „În această situaţie, ar trebui ca împrumutul să fie garantat de Consiliul Local Craiova. Din câte ştiu eu, asta nu se poate, neexistând nici un precedent la acest capitol“, a adăugat viceprimarul.
Soarta Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) a devenit incertă, după ce, în urma auditului financiar, s-a stabilit că valoarea datoriilor către stat este de 7,9 milioane de lei. Suma, deloc de