Privatizarea e luata in calcul dupa restructurare
Ghetea: Nu stiu nimic de decizia actionarului
Radulescu: Administratorul cel mai prost este statul
Casa de Economii si Consemnatiuni va ramane in mainile statului cel putin inca patru ani, o decizie privind posibila privatizare a bancii urmand sa se ia dupa 2011, potrivit unui document trimis de Ministerul Economiei si Finantelor la Guvern in urma cu o saptamana. In timp ce presedintele institutiei, Radu Gratian Ghetea, declara ca nu cunoaste decizia actionarului unic, Eugen Radulescu, fostul sef al bancii, este de parere ca amanarea privatizarii pana in 2011 este o idee proasta.
Astfel, potrivit documentului actionarului unic al CEC, o decizie privind reluarea procesului de privatizare si metoda de vanzare a actiunilor urmeaza sa fie luata dupa 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern si conducerea bancii. O posibila privatizare a institutiei este luata in calcul dupa derularea in totalitate a programului de restructurare a bancii, si nu dupa finalizarea primei etape din 2009, asa cum a fost prevazut initial. Ministerul considera ca amanarea pana dupa 2011 a privatizarii va ajuta banca sa isi recastige pozitia avuta pe piata romaneasca, conform documentului MEF, obtinut de Mediafax.
"Ministerul Economiei si Finantelor, impreuna cu conducerea CEC, urmareste minimizarea efectelor nefavorabile ale procesului de restructurare, avand in vedere totodata eficientizarea institutiei. Precizam ca decizia privind reluarea procesului de privatizare, precum si metoda de privatizare urmeaza a fi stabilite dupa 2011", se arata in documentul semnat de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
Ghetea nu cunoaste decizia actionarului
Presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni, Radu Gratian Ghetea, ne-a declarat ca nu cunoaste despre ce document es