Daca va inchipuiati ca numai la noi se pot fura obiecte de metal pentru a fi vandute la fier vechi (cabluri electrice, capace de canal, sine de cale ferata), puteti rasufla usurati. Se fura si in SUA! Numai ca acolo se fura butoaie de bere, din otel inoxidabil, care sunt vandute pe bani (mai) buni. Producatorii de bere sunt extrem de ingrijorati de numarul mare de butoaie care dispar anual, concomitent cu scumpirea metalelor folosite in procesul de fabricatie. Asociatia berarilor din SUA
Daca va inchipuiati ca numai la noi se pot fura obiecte de metal pentru a fi vandute la fier vechi (cabluri electrice, capace de canal, sine de cale ferata), puteti rasufla usurati. Se fura si in SUA! Numai ca acolo se fura butoaie de bere, din otel inoxidabil, care sunt vandute pe bani (mai) buni.
Producatorii de bere sunt extrem de ingrijorati de numarul mare de butoaie care dispar anual, concomitent cu scumpirea metalelor folosite in procesul de fabricatie. Asociatia berarilor din SUA a cerut firmelor de reciclare sa nu mai accepte butoaie de bere, decat daca vin din partea producatorilor de bere si exista un accept scris pentru topirea si reciclarea lor.
Industria berii pierde anual 50 de milioane de dolari, o suma deloc de neglijat. Situatia este si mai delicata, intrucat multe berarii platesc garantia de 10-30 de dolari/butoi si apoi vand acel butoi la fier vechi cu 55 de dolari, obtinand astfel un mic profit. Producatorul de bere scoate 150 de dolari din buzunar pentru a inlocui acel butoi si nu isi acopera costurile. Pe langa complicitatea berariilor, exista si bande organizate care fura butoaiele din transporturi sau chiar din stocurile agentilor comerciali si le vand imediat la fier vechi.
Anual se “pierd” 300.000 de butoaie de bere din cele 10,7 milio