Dacă anul trecut cele mai mari investiţii străine au fost în companii de telefonie mobilă, 2007 pare a fi anul Nokia, în particular, şi al centrelor globale de suport tehnic, în general. Dincolo de costurile mai scăzute cu forţa de muncă, România a găsit şi alte atuuri în atragerea investiţiilor străine în sectorul IT&C. La sfârşitul lunii martie, Nokia a ţinut prima pagină a ziarelor timp de mai multe zile, după ce a anunţat că va construi, la Cluj, o fabr
Dacă anul trecut cele mai mari investiţii străine au fost în companii de telefonie mobilă, 2007 pare a fi anul Nokia, în particular, şi al centrelor globale de suport tehnic, în general.
Dincolo de costurile mai scăzute cu forţa de muncă, România a găsit şi alte atuuri în atragerea investiţiilor străine în sectorul IT&C.
La sfârşitul lunii martie, Nokia a ţinut prima pagină a ziarelor timp de mai multe zile, după ce a anunţat că va construi, la Cluj, o fabrică de telefoane mobile. Investiţia, estimată la 60 de milioane de euro, va fi a 11-a unitate de producţie a firmei la nivel internaţional. Va fi o fabrică de asamblare finală, ceea ce înseamnă că personalizarea şi configurarea, conform cu nevoile utilizatorilor (terminalul şi pachetul de vânzare), se vor realiza la unitatea din România. Ca parte a planurilor sale, Nokia intenţionează să construiască un sat industrial în zonă, permiţându-le astfel unor furnizori şi parteneri–cheie să îşi desfăşoare operaţiunile în Cluj. Dar asta n-a fost tot.
Cu numai câteva zile în urmă, Nokia Enterprise Solutions România a inaugurat noul său sediu din Cluj-Napoca, sediu ce va găzdui una dintre echipele unităţii globale de cercetare şi dezvoltare. Principalele domenii de expertiză ale echipei sunt serviciile profesionale şi dezvoltarea de produs.
Nu este însă singura investi