In gastronomia internationala din visine si cirese se prepara supe (Meggyleves-supa traditionala de visine, sau Cseresznyeleves-supa de cirese ungureasca), feluri principale (muschiulet de porc servit cu glazura de visine), antreuri (pilaf persian cu cirese sau visine)salate, deserturi (strudel, placinte, clatite, trufe, parfeuri, inghetate, budinci cu cirese sau visine), bauturi alcoolice (lichior maraschino, cherry brandy sau visinata). Chilienii prepara o paine speciala de Craciun cu cirese. Cofetarii sfarsitului de secol XIX preparau in cazane de alama dulceturi si serbeturi.
Serbet de cirese, ca la bunica
Daca ai experienta, se ia un kilogram de zahar, 600-650 de grame de apa, se pune pe foc repede, spuma se indeparteaza cu o carpa uda de pe marginea vasului, si se fierbe pana devine alb, fondat, dupa care se ia de pe foc, se pune pe gheata pisata, se stropeste cu apa, pasta de cirese stoarsa se freaca putin cate putin cu zaharul fondat, se mai adauga suc de cirese daca e prea tare si la sfarsit un pic de sare de lamaie. Alte informatii la telefon 0265 250 416 sau www. continentalhotels.ro
In gastronomia internationala din visine si cirese se prepara supe (Meggyleves-supa traditionala de visine, sau Cseresznyeleves-supa de cirese ungureasca), feluri principale (muschiulet de porc servit cu glazura de visine), antreuri (pilaf persian cu cirese sau visine)salate, deserturi (strudel, placinte, clatite, trufe, parfeuri, inghetate, budinci cu cirese sau visine), bauturi alcoolice (lichior maraschino, cherry brandy sau visinata). Chilienii prepara o paine speciala de Craciun cu cirese. Cofetarii sfarsitului de secol XIX preparau in cazane de alama dulceturi si serbeturi.
Serbet de cirese, ca la bunica
Daca ai experienta, se ia un kilogram de zahar, 600-650 de grame de apa, se pune pe foc repede, spuma se indeparteaza cu o carpa uda de