Dupa esecul inregistrat luni, in prima sedinta a Consiliului National de Integritate, liberalii au reusit, ieri, sa se asigure ca la sefia structurii care conduce ANI se va afla un reprezentant de-al lor, fie el si indirect. Este vorba de Nicu Marcu, propus in CNI de Ministerul Economiei si Finantelor. Cu alte cuvinte, de PNL. De altfel, Marcu a recunoscut ca pret de cateva luni a detinut carnet de membru de partid, inaintandu-si demisia din PNL in septembrie 2006. Reprezentantul MEF a avut un singur contracandidat, pe Simona Maya Teodoroiu, nominalizata de PSD in CNI, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei pe vremea Rodicai Stanoiu. Din cei 13 membri validati ai Consiliului National de Integritate, sapte au votat in favoarea lui Nicu Marcu, patru au preferat-o pe Simona Teodoroiu, iar doi s-au abtinut. Rezultat previzibil in conditiile in care liberalii sunt reprezentati in CNI, direct sau indirect, de nu mai putin de patru persoane: Nicu Marcu, Zaharia Constantin (propus de Ministerul Justitiei), Mihai saptefrati (PNL) si Ionel Chirita (propus de Asociatia Oraselor din Romania si membru al PNL). Celor patru voturi li s-au adaugat, cel mai probabil, cele ale reprezentantilor UDMR, functionarilor publici si minoritatilor nationale. De partea cealalta, candidatul PSD a contorizat, pe langa propriul vot, pe cele ale reprezentantilor PRM, PC si Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.
Reprezentantul PD in CNI, Marian Zlotea, si-a explicat abtinerea la vot prin dorinta de a nu se amesteca in "lupta PNL-PSD" si prin politizarea Consiliului. La randul sau, presedintele CNI a spus ca nu crede in ideea politizarii si a sustinut ca a fost ales prin "vot secret, vot corect".
sef al Directiei Economice si Administrative din cadrul ANAF, Nicu Marcu detine, impreuna cu familia, patru terenuri in judetul Dolj (doua agricole si doua intravilan