Aproape o treime dintre tinerii care navighează pe internet spun că au fost hărţuiţi.
Raportul "Cyberbullying and Online Teens" arată că cele mai comune forme de atac online asupra adolescenţilor sunt reprezentate de publicarea adresei de e-mail sau a mesajelor electronice ale unei persoane care nu doreşte acest lucru (15%), răspăndirea unor informaţii false despre o persoană(13%), trimiterea de mesaje ameninţătoare sau agresive (13%) sau publicarea fotografiilor fără acord (6%).
32% dintre adolescenţi au experimentat cel puţin una dintre aceste forme de agresiune. Dar cifrele se ridică la 38 de procente in răndul fetelor şi la 39% in răndul utilizatorilor de reţele sociale ca Myspace sau Facebook.
VĂRSTA. Unul din opt adolescenţi a răspuns că a primit un mesaj agresiv sau chiar de ameninţare via e-mail sau instant messaging. Potrivit studiului, adolescenţii cu vărste mai mari au raportat mai multe abuzuri decăt cei mici. Adică 9% dintre respondenţii de 12 pănă la 14 ani au declarat că au primit mesaje ameninţătoare. Proporţia celor abuzaţi online atinge 16% pentru categoria de vărstă 15-17 ani. Utilizatorii activi de internet, cei care au creat conţinut pentru web, bloguri sau au postat fotografii personale pe o pagină web au raportat mai multe agresiuni online. Proporţia este de 39% pentru aceştia din urmă, faţă de 32% pentru utilizatorii obişnuiţi.
Aproape o treime dintre tinerii care navighează pe internet spun că au fost hărţuiţi.
Raportul "Cyberbullying and Online Teens" arată că cele mai comune forme de atac online asupra adolescenţilor sunt reprezentate de publicarea adresei de e-mail sau a mesajelor electronice ale unei persoane care nu doreşte acest lucru (15%), răspăndirea unor informaţii false despre o persoană(13%), trimiterea de mesaje ameninţătoare sau agresive (13%) sau publicarea f