Afacerea pensiilor private atrage în prezent cele mai mari investiţii din partea jucătorilor străini de pe piaţa românească de asigurări. În următorii ani, sistemul de pensii va genera infuzii de capital de ordinul sutelor de milioane de euro. Pentru a-şi asigura o felie cât mai consistentă din piaţa pensiilor private, care se anunţă a fi una dintre cele mai mari afaceri de pe piaţa românească în următorul deceniu, viitorii administratori trebuie să aibă în plan i
Afacerea pensiilor private atrage în prezent cele mai mari investiţii din partea jucătorilor străini de pe piaţa românească de asigurări. În următorii ani, sistemul de pensii va genera infuzii de capital de ordinul sutelor de milioane de euro.
Pentru a-şi asigura o felie cât mai consistentă din piaţa pensiilor private, care se anunţă a fi una dintre cele mai mari afaceri de pe piaţa românească în următorul deceniu, viitorii administratori trebuie să aibă în plan investiţii iniţiale în jurul a zece milioane de euro. Numai cerinţele minime de capital impuse de lege se ridică la 5,5 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro pentru administrarea de pensii facultative şi patru milioane pentru un fond de pensii administrat privat. Miza afacerii este imensă.
În următorii zece ani, zece miliarde de euro vor fi administrate de companiile intrate acum pe piaţă. În aceste condiţii, jucătorii nu se feresc să investească masiv în promovarea produselor de pensii sau în softuri performante.
Pe termen lung, Aviva a anunţat investiţii de 100 milioane de euro în operaţiunile şi promovarea activităţilor legate de pensii. Cea mai mare parte a acestei sume va fi investită în campaniile de publicitate şi de recrutare. „Cel mai important obiectiv al nostru, pe termen scurt, este acela de a deveni lideri pe piaţa pensiilor. Astfel, vo