Un important organism judiciar italian, prezidat de presedintele Italiei, a acuzat, miercuri, serviciul secret al armatei de spionare a magistratilor si procurorilor, atat in tara, cat si in strainatate, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Presupusele acte de spionaj, care ar fi vizat si o serie de magistrati din Spania si Marea Britanie, au fost comise in timpul mandatului Guvernului Silvio Berlusconi.
Citand documente confiscate in 2006, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), organismul care conduce corpul magistratilor italieni, a declarat ca activitatile agentilor secreti militari (SISMI) ar fi fost menite sa garanteze stabilitate executivului de centru-dreapta.
Totusi, impotriva lui Berlusconi sau a altor politiciani nu au fost formulate nici un fel de acuzatii.
Tintele spionilor par sa fi fost acei magistrati apropiati de opozitia de centru-stanga, precizeaza CSM, citand unul unde aceste documente.
Activitatile de spionare au inclus monitorizarea deplasarilor magistratilor si a corespondentei lor electronice.
Concluziile CSM nu au valoare legala, insa sunt importante deoarece reprezinta opinia celui mai important organism al magistraturii, prezidat de presedintele italian, Giorgio Napolitano. Un important organism judiciar italian, prezidat de presedintele Italiei, a acuzat, miercuri, serviciul secret al armatei de spionare a magistratilor si procurorilor, atat in tara, cat si in strainatate, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Presupusele acte de spionaj, care ar fi vizat si o serie de magistrati din Spania si Marea Britanie, au fost comise in timpul mandatului Guvernului Silvio Berlusconi.
Citand documente confiscate in 2006, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), organismul care conduce corpul magistratilor italieni, a declarat ca activitatile agentilo