Nu mai putin de 39 de tineri care au fost pina nu demult in grija Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) au absolvit diferite forme de invatamint si se pregatesc acum sa-si inceapa viata independenta. Potrivit datelor furnizate de conducerea DGASPC, tinerii si-au gasit locuri de munca in domeniile confectii, agricol, industrie alimentara, reparatii si intretinere auto, dar si la institutia unde au crescut.
Dintre cei 12 absolventi de la complexele de tip familial I (copii clinic sanatosi), 2 au studii superioare, iar 10 au finalizat cursurile liceale sau ale scolilor profesionale. Acestia vor lucra in domeniile confectii, industrie alimentara, dar si la DGASPC Braila. Dintre cei 16 tineri care au absolvit scoala in acest an si au locuit in Complexele de tip familial II (copii cu diferite dizabilitati), 15 au locuri de munca si unul a refuzat orice oferta de cazare sau de angajare. La Centrul Social de Gazduire Temporara pentru Tineri cu Dizabilitati exista 11 absolventi dintre care doar 7 au slujbe, alti trei urmind a fi gazduiti la Centrul de Ingrijire a Persoanelor Adulte cu Handicap. Unul va fi reintegrat in familie.
Tinerii au invatat sa-si gestioneze propriul buget inca din timpul institutionalizarii
Printre firmele brailene care au colaborat cu DGASPC in vederea incadrarii in munca a tinerilor se afla: "Solo Textil", "Casido", "Fabian", "TAZ", "Caruz", "Suveica", "Valmet", "Invalizi", "Gebany", "TLSIT", "Confort 2000" , "Irmex", "Mavio", "Fanion", "Ratox", "Popas Dropia Insuratei" si ferma "Petroiu". "In ceea ce priveste cazarea va pot spune ca nu mai putin de 13 tineri vor fi cazati la Fundatia "Lumina", 4 vor fi reintegrati in familie. Despre alti 7 se stie deja ca vor fi gazduiti de familiile lor. Exista o parte dintre cei care si-au gasit slujbe care vor locui la gazda