Anul acesta se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea, la Braşov, a Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”, fiind pentru prima oară când sistemul de îngrijire paliativă a fost implementat în România. Din 1992, peste 5.500 de pacienţi (bolnavi de cancer în stadii avansate şi terminale) şi familiile acestora au avut parte aici de tratamente şi îngrijire, de sprijin şi înţelegere.
Pentru a marca acest moment important, ieri, la Braşov au fost prezenţi ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa, Robin Barnett, şi cunoscuta realizatoare de emisiuni TV Mihaela Rădulescu (foto centru). Aceştia au găsit la centrul din Braşov o atmosferă caldă, atât pentru copiii bolnavi, cât şi pentru persoanele în vârstă. „Merg de mult timp prin spitale, dar aici arată cu totul altfel, chiar şi personalul are o faţă umană, care m-a impresionat în aceeaşi măsură ca şi bolnavii”, a declarat vedeta. Personalul de la Hospice „Casa Speranţei” este foarte bine pregătit, fundaţia organizând şi cursuri de îngrijire paliativă. În cei 15 ani, peste 540 de cadre medicale au venit la Hospice pentru a învăţa despre îngrijirea paliativă. Aceasta este o abordare care îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, făcând faţă problemelor asociate cu boala ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea corectă, tratamentul durerii şi al altor probleme fizice, psiho-sociale şi spirituale.
Fundaţia Hospice „Casa Speranţei” s-a înfiinţat în anul 1992, ca organizaţie nonguvernamentală de sistemul îngrijirii paliative pentru bolnavii in-curabili în stadii avansate şi terminale şi pentru crearea unor modele de servicii paliative cu posibilitate de replicare în alte părţi ale tării. Anul acesta se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea, la Braşov, a Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”, fiind pentru prima oară când sistemul de îng