Fructele şi legumele organice sunt mult mai sănătoase decât cele crescute cu îngrăşăminte, sugerează un studiu american.
Studiul, care a durat 10 ani, arată că roşiile organice produc un nivel dublu de flavonoizi (antioxidanţi) faţă de cele care conţin aditivi.
Echipa de cercetători consideră că nitrogenul din sol poate fi motivul acestei diferenţe. Flavonoizii, produşi de plantă cu rol de mecanism defensiv, scad presiunea sângelui şi reduc, astfel, riscul infarctului.
De asemenea, unii specialişti sunt de părere că flavonoizii pot fi folosiţi în combaterea anumitor tipuri de cancer.
Descoperirile au fost confirmate şi de un studiu recent efectuat în Europa, conform căruia fructele organice au calităţi nutriţionale mai mari decât cele cu aditivi. (T.N.)
Fructele şi legumele organice sunt mult mai sănătoase decât cele crescute cu îngrăşăminte, sugerează un studiu american.
Studiul, care a durat 10 ani, arată că roşiile organice produc un nivel dublu de flavonoizi (antioxidanţi) faţă de cele care conţin aditivi.
Echipa de cercetători consideră că nitrogenul din sol poate fi motivul acestei diferenţe. Flavonoizii, produşi de plantă cu rol de mecanism defensiv, scad presiunea sângelui şi reduc, astfel, riscul infarctului.
De asemenea, unii specialişti sunt de părere că flavonoizii pot fi folosiţi în combaterea anumitor tipuri de cancer.
Descoperirile au fost confirmate şi de un studiu recent efectuat în Europa, conform căruia fructele organice au calităţi nutriţionale mai mari decât cele cu aditivi. (T.N.)