Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, trage linie şi adună bunele şi relele din activitatea sa desfăşurată în prima jumătate a acestui an. Bilanţul său include proiectele, realizările, speranţele, dar şi neîmplinirile acumulate în această perioadă extrem de agitată din punct de vedere politic.
- Pentru început, braşovenii sunt curioşi să afle veşti bune. Ce promisiuni aveţi de la Guvernul Tăriceanu în privinţa alocării unor fonduri suplimentare pentru proiectele pe care le derulaţi în judeţ.
- La sfârşitul săptămânii trecute a fost Delegaţia Permanentă a PNL, la Braşov. Practic, a fost prezentă întreaga conducere a partidului şi aproape tot guvernul României. Am discutat chestiuni care ţin de Braşov, de posibilitatea de a ajuta mai mult judeţul decât s-a reuşit în anii trecuţi. Adevărul este că Braşovul a fost foarte mult sprijinit în ultimii doi ani. Braşovul a primit din partea Guvernului României cel mai mare sprijin din istoria sa. În anul 2005, Primăriei i-au fost alocate aproape o mie de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat, iar Consiliul Judeţean a primit 300 de miliarde. Anul trecut, Primăria a primit tot o sumă asemănătoare, iar Consiliului Judeţean i-au fost repartizate aproape 600 de miliarde de lei vechi. Sunt pe departe cele mai mari sume de bani, iar rezultatele se văd. Toată lumea care vine în Braşov vede o schimbare a oraşului, dar cei mai mulţi nu realizează de unde provin banii. Ei n-au căzut din cer. O parte însemnată din banii cu care s-au făcut drumurile din municipiu şi primul segment de ocolitoare au venit de la Guvernul României. Bineînţeles, au fost şi eforturi proprii ale Consiliului Local şi Consiliului Judeţean, care au contractat credite, dar dacă n-ar fi fost acest sprijin de la guvern, n-am fi reuşit să rezolvăm o parte din drumuri şi probleme care ţin de CET, de sănătate sau de alte investiţ