Un apartament de doua camere in Germania, in Berlin, la 20 de minute distanta de centru costa 46.000 de euro. In Calabria, o zona rezideniala perfecta din Italia, situata aproape de malul marii, un apartament nou costa 30.500 de euro. In Toscania, provincie celebra din Italia, foarte frumoasa si linistita, o casa la tara costa 70.000 de euro.
In acelasi timp, un proprietar din Agarbiciu se prezinta la o agentie imobiliara si cere, pentru o casa mult mai proasta si mai urata, 90.000 de euro. Acestea sunt aberatiile imobiliare pe care sibienii trebuie sa le indure.
Intelegerile ascunse a unei bune parti din cele 400 de agentii imobiliare, imensele sume de bani rulati la negru, prostia si lacomia proprietarilor din Sibiu. Acestia sunt cei trei principali factori care au dus la transformarea pietei imobiliare din Sibiu intr-o aberatie. Pretul cel mai des intalnit al unui apartament in Sibiu este de 150 de ori mai mare decat salariul mediu.
In Germania sau Italia, pretul unui apartament este de doar 20, 30 de ori mai mare decat salariul mediu.
Agarbiciu peste Toscania
Nu toata lumea stie ca poti cumpara un apartament de doua camere in Germania, in Berlin, la 20 de minute distanta de centru, cu 46.000 de euro, adica doua treimi din pretul apartamentelor de pe Mihai Viteazu, din Sibiu. Nu toata lumea stie ca in Calabria, o zona rezideniala perfecta din Italia, situata aproape de malul marii, un apartament nou costa si 30.500 de euro.
Cu aceiasi bani, abia daca poti cumpara un apartament in Turnisor sau in Gusterita. In Toscania, provincie celebra din Italia, foarte frumoasa si linistita, o casa la tara costa 70.000 de euro. Casa are doua camere, bucatarie, baie, pivnita si garaj.
In acelasi timp, un proprietar din A