Guvernul a decis să amâne termenul pentru discutarea vânzării băncii. Totodată, Executivul are în vedere eficientizarea activităţii instituţiei de credit Decizia de a mai "păstra",
Guvernul a decis să amâne termenul pentru discutarea vânzării băncii. Totodată, Executivul are în vedere eficientizarea activităţii instituţiei de credit
Decizia de a mai "păstra", cel puţin pentru câţiva ani, ultima bancă comercială de stat nu este surprinzătoare. CEC-ul poate fi o pârghie de intervenţie în sistemul bancar, dar şi un instrument de dezvoltare a unor sectoare economice.
Precizăm că decizia privind reluarea procesului de privatizare a CEC, precum şi metoda de privatizare urmează a fi stabilite după 2011", se arată într-un document care, potrivit Mediafax, a plecat săptămâna trecută de la Ministerul Finanţelor către guvern.
"Ministerul Economiei şi Finanţelor, împreună cu conducerea CEC, urmăreşte minimizarea efectelor nefavorabile ale procesului de restructurare, având în vedere totodată eficientizarea instituţiei".
Ieri, ministerul nu a dat explicaţii suplimentare privind această minimizare a efectelor nefavorabile ale restructurării. Dincolo însă de formularea oficială, important e argumentul real pentru care statul a decis să mai păstreze în portofoliu ultima bancă comercială CEC.
Decizia se contura încă de acum câteva luni, după ce guvernul a decis oprirea procesului de privatizare a băncii, proces ajuns chiar în faza finală. Principalul motiv avansat - vânzarea n-ar fi adus o sumă pe măsura potenţialului băncii, oricum ar fi fost incomparabilă cu cea încasată pe BCR.
Pentru că banii tot erau puţini...
Astfel, se pare că statul n-ar fi primit mai mult de 600 milioane de euro (oferta înaintată în decembrie de National Bank of Greece).
Imediat a venit şi semnalul de schimbare a