Scandalul stirnit de pseudosceptici impotriva capacitatii de sustinere financiara a majorarii punctului de pensie incepind cu data de 1 ianuarie 2008 este hilar si aminteste de scepticismul cu care a fost intimpinata cota unica - si ea, tot o masura pur liberala -, pentru introducerea careia Partidul National Liberal a trebuit sa lupte din greu. Cum cota unica a avut un succes pe care nimeni nu mai indrazneste sa-l conteste si a adus multa simpatie in rindul populatiei, spaima adversarilor politici ai PNL este ca si aceasta majorare va fi bine primita, si electoratul va intelege foarte clar cine munceste cu adevarat in slujba cetateanului si cine vintura vorbe fara a avea capacitatea de a face practic ceva vreodata.
De ce trebuie sa inteleaga oamenii ca PNL si nici un alt partid nu poate sustine, cu argumente, nu pe aiureli, ca a majorat valoarea punctului de pensie si implicit pensia?
Iata de ce: 1. Ca partid de guvernare, PNL este acela care a asigurat dupa instalarea guvernului Tariceanu cresterea economica in Romania 2. Cresterea economica, influentata masiv de introducerea cotei unice, este cea care a generat locuri de munca si implicit sustenabilitatea financiara a sistemului de pensii 3. Guvernul Tariceanu este cel care a despovarat bugetul asigurarilor sociale de cheltuieli care, in mod firesc, nu era normal sa fie platite din acesta, ci de la bugetul de stat: cresterea si ingrijirea copilului, concedii medicale, pensii pentru agricultori. Un lucru simplu, dar lucrurile simple au nevoie pentru a fi aplicate de oameni care stiu ce sa faca, nu de oameni care stiu sa vorbeasca. Urmare a acestor masuri bugetul asigurarilor sociale de stat a inregistrat primele excedente din perioada postrevolutionara si asta in conditiile in care deja s-au facut cresteri insemnate de pensii in termeni reali
4. Guvernul Tariceanu este cel care avea