Europa vrea să ne convingă că prănzul la locul de muncă nu inseamnă un covrig şi o merdenea cumpărate de la colţ. Angajatorii trebuie să ia măsurile necesare pentru ca toată lumea să servească măncare gătită la prănz. Educaţie - Angajaţii primesc sfaturi despre alimentaţia raţională pe e-mail
Europa vrea să ne convingă că prănzul la locul de muncă nu inseamnă un covrig şi o merdenea cumpărate de la colţ. Angajatorii trebuie să ia măsurile necesare pentru ca toată lumea să servească măncare gătită la prănz.
Cei mai mulţi dintre noi ne alimentăm haotic. Dimineaţa o cafea şi eventual un sandviş, la prănz un covrig, un măr sau ce se nimereşte, iar seara incercăm să recuperăm. Puţine sunt firmele care le asigură angajaţilor un loc unde să servească prănzul şi sunt şi mai puţine cele care oferă masa gratuit. Europa insă ne pregăteşte ceva. Cel puţin aceasta a fost concluzia care s-a tras la conferinţa susţinută de Departamentul General de Sănătate şi Protecţia Consumatorului de la Bruxelles, din 3 iulie.
PROGRAME. Folosindu-se de studiile realizate pănă acum, Eva Roos, cercetătoare din Finlanda, a ajuns la concluzia că nu ne mai alimentăm sănătos, de cănd femeile au inceput să muncească cot la cot cu bărbaţii şi nu mai au timp să gătească. "Faptul că am inceput să servim masa din ce in ce mai mult in oraş a dus la scăderea calităţii din punct de vedere nutriţional a măncării pe care o ingerăm", a spus experta.
De aceea, Comisia Europeană prin asociaţiile partenere incearcă in acest moment să desfăşoare mai multe proiecte de educarea angajatului cu privire la modul corect de a mănca. Cel mai mare proiect de acest gen a avut loc in 2004, in Olanda. Atunci, scopul a fost creşterea cantităţii de fructe şi legume şi scăderea consumului de grăsimi. Primul pas a fost plasarea de informaţii legate de hrana sănătoasă, cole