Chiar dacă minciuna nu este cel mai bun mod de rezolvare a problemelor din cuplu, rămâne totuşi soluţia la care se apelează cel mai des.O relaţie bazată pe o minciună nu are un final fericit, de cele mai multe ori. Ciondănelile dintre parteneri, fie că este vorba despre neînţelegeri mărunte sau lipsă de comunicare, nu-şi găsesc rezolvare prin minciună.
Minciuna cere neuroni De multe ori, bărbaţii se văd puşi în faţa unei dileme: să-i spună iubitei adevărul sau să încerce, pe cât posibil, să ocolească un subiect foarte delicat. Dacă preferă să spună adevărul, aceştia riscă să nu fie înţeleşi de partenera lor, chiar dacă este vorba despre o ieşire nevinovată cu băieţii. În cazul în care bărbaţii aleg a doua variantă, există posibilitatea ca fapta lor să nu fie niciodată descoperită şi, în cazul acesta, se adevereşte zicala: „ce nu ştii nu-ţi face rău“. Adevărul este că, de multe ori, este de preferat să ascundeţi anumite lucruri, spre binele amândurora. Atunci când spuneţi o minciunică, fiţi creativ şi gândiţi-vă dinainte la eventualele întrebări pe care aţi putea să le primiţi de la partenera dumneavoastră. Evitaţi astfel să fiţi luat prin surprindere şi să vă vedeţi puşi în faţa unor întrebări fără răspuns. O dată prinşi cu minciuna, va fi mai greu să recăpătaţi încrederea iubitei dumneavoastră.
Femeile îi determină pe bărbaţi să mintă Multe femei îşi aleg partenerii în funcţie de situaţia lor financiară. Ele nu acceptă o întâlnire cu un bărbat decât dacă acesta are o slujbă bine plătită, deţine o vilă într-o zonă bună şi conduce o maşină de ultimă generaţie. Bărbaţii care nu îndeplinesc toate aceste condiţii se văd nevoiţi să mintă oarecum pentru a obţine o întâlnire. Unii ar spune că nu e vorba nici pe departe de o minciună, ci mai degrabă de amplificarea unei realităţi: salariul nu este cu foarte multe zerouri, maşina nu este chiar de ultimă genera