Conform celor declarate, in prelabil, de angajatii nemultumiti ai RATL, in dimineata zilei de luni, 2 iulie, multi se asteptau la o greva a acestora. Greva insa nu a avut loc.
"Jandarmii deja au fost anuntati si in cazul in care se facea protesul, ei veneau in curtea RATL si aveau grija sa nu se faca distrugeri si alte lucruri neplacute”, a mentionat Popescu.
Un conflict de munca, in cazul ca se transforma in protest, trebuie sa indeplineasca mai multe etape. Dupa cunostintele directorului, acestea insa nu erau indeplinite, astfel o eventuala greva ar fi fost ilegala, iar consecintele puteau fi grave.
Nici in sindicat lucrurile nu sunt chiar roz. Din anumite motive, o parte din membri acestuia au fost declarati incapabili sa rezolve problemele si au fost schimbati. Discutiile si negocierile au inceput de mult, ei cerand o marire a salariului cu 30 % si bonuri valorice.
"Noi am acordat 10%, cate 5 procente lunar. La un moment dat au renuntat la bonurile valorice si spuneau ca vor acea suma mai degraba inclusa in salarul de incadrare.
Incheierea contractului colectiv de munca, inregistrat la Camera de Munca, ar fi trebuit sa fie o solutie.
"Pacaleala” bonurilor
Bonurile mult discutate au fost acordate pe doua luni: pe februarie si pe martie, sustine Popescu. Ianuarie nu putea intra in discutii, deoarece regia avea datorii foarte mari.
"Cand am dat pe februarie, m-am uitat cum au lucrat in ianuarie, ca asa se procedeaza. Ei insa sustineau ca acele bonuri erau pe ianuarie si nu pe februarie, cum spuneam noi. In martie, la fel. Platite si comandate in martie, ei sustineau ca acele bonuri sunt pe februarie”, a remarcat directorul regiei.
Incepand cu 1 aprilie, aceste bo