Facultatea de Finanţe şi Bănci este renumită ca fiind cea mai grea dintre toate cele 10 de la ASE. Cei care intră acolo au cele mai mari medii de admitere. Pe parcursul celor 4 ani, lucrurile se mai schimbă, astfel că, anul acesta, absolvirea se dovedeşte mai grea decât admiterea.
Cel puţin pentru studenţii seriei C, de la specializarea „Asigurări”, care s-au „împotmolit” la materiile predate de doamna profesoară Mihaela Dragotă: „Pieţe financiare”, pe semestrul I, şi „Gestiunea portofoliului”, pe semestrul II.
După examenul din iarnă, mai mult de jumătate dintre cei 120 de studenţi ai seriei au devenit restanţieri. La fel s-a întâmplat şi în vară, la celălalt examen. Acest lucru l-a determinat pe unul dintre studenţi să depună memorii la decanat, rectorat şi MECT, pe motiv că subiectele nu sunt din programă, iar doamna profesoară îi tratează cu indiferenţă.
Dacă asta i-a ajutat sau nu să ia restanţele, nu se ştie. Cert e că nu toţi au avut acelaşi noroc: 63 de studenţi nu au reuşit să treacă de „Pieţe financiare”, iar 39, de „Gestiunea portofoliului”. În acest context, în care ei nu îşi pot susţine licenţa, fiind obligaţi să intre în an suplimentar, plângerile şi memoriile au început să curgă.
„Se răzbună. Ne-a zis clar că o să albim în ASE, pentru că nu vom trece de dumneaei nici în anul suplimentar. Înainte de restanţe, ar fi trebuit să se recupereze seminariile, pentru că nota se constituie 40% din seminarii şi 60% din examen. Doar că profesoara care făcea seminarul ne-a spus că recuperează ce vrea ea şi când vrea ea. Aşa că, din 2 teste şi un proiect, a recuperat doar un test. După restanţe, nu a vrut să ne arate lucrările”, ne-a spus una dintre studentele picate.
„E adevărată persecuţie didactică. Din cauza unei profesoare, care oricum nu are habar să îşi predea materia, trebuie să fac an suplimentar”, ne-a declarat şi un student