Oamenii ii privesc pe hackerii cu admiratie. Multi dintre noi suntem mandri cand un confrate le sparge serverele americanilor. Putini realizeaza insa ca hackerii comit o infractiune, furand informatii private. Publicatia India Times prezinta cateva conceptii gresite despre securitatea informatiilor.
1. Am antivurus... Da, s-ar putea sa aveti, dar asta nu inseamna ca sunteti in siguranta. Un antivirus bun va protejeaza impotriva virusilor, dar nu poate preveni un atac al hackerilor. Acestia pot fura informatii din calculator sau chiar il pot distruge. Pe internet, exista o multime de pericole, cum ar fi virusii, phising, spyware si adware.
In plus, de fiecare data apar noi virusi, astfel incat trebuie sa va updatati antivirusul regulat.
2. De ce ar fi cineva interesat de mine? Tot mai mult, hackerii si infractorii lucreaza mana-n mana. Un hacker poate fi interesat de informatii private, stocate pe computerul dumneavoastra. Furtul de identitate este infractiunea cu cea mai mare rata de crestere in ziua de azi. Hackerii pot cauta informatii personale pe care le tineti stocate in calculator.
De exemplu, contul de la banca sau PIN-ul cardului, pe care le pot folosi la fraude. Si chiar daca nu aveti nici un fel de informatii financiare pe computerul de acasa, tot au acces la CV-ul dumneavoastra, in care apare numele, adresa, experienta profesionala si alte detalii personale pe care ati face bine sa le protejati.
3. Hackerii au ca tinta numai companiile mari. Nu doar firmele cad prada hackerilor. Potrivit unor studii, computerele personale sunt una dintre tinte principale. Rationamentul este simplu: de obicei, hackerii cauta prada mai usoara, iar cele mai multe PC-uri personale sunt mai usor de spart, decat cele ale marilor corporatii, care sunt protejate de solutii antivirus profesionale.
4. Hackerii su