Bancile au investit tot mai multi bani pentru a preveni “spalarea de bani” in ultimii trei ani, datorita legilor si riscurilor tot mai mari din tarile in curs de dezvoltare, se arata intr-un sondaj efectuat de KPMG. La sondaj au participat 224 de banci. In medie, fiecare banca a cheltuit cu 15% mai mult decat se estimase in urma cu trei ani pentru a impiedica “spalarea de bani”. Bancile din America de Nord au cheltuit in medie cu 28% mai mult decat se estimase.
Bancile au investit tot mai multi bani pentru a preveni “spalarea de bani” in ultimii trei ani, datorita legilor si riscurilor tot mai mari din tarile in curs de dezvoltare, se arata intr-un sondaj efectuat de KPMG. La sondaj au participat 224 de banci.
In medie, fiecare banca a cheltuit cu 15% mai mult decat se estimase in urma cu trei ani pentru a impiedica “spalarea de bani”. Bancile din America de Nord au cheltuit in medie cu 28% mai mult decat se estimase.
Marea Britanie, dar si alte tari, au devenit mai precaute dupa incidentele de la 11 septembrie pentru a impiedica terorismul financiar. Suma implicata anual in procesul de “spalare de bani” ar putea depasi 1.000 de miliarde de dolari, informeaza KPMG, citand un raport inaintat Congresului Statelor Unite.
Trezoreria din Marea Britanie a anuntat la inceputul anului ca va creste eforturile depuse pentru a impiedica alimentarea cu fonduri a persoanelor suspecte de terorism. Autoritatile au “inghetat” aproape 200 de conturi ale unor persoane suspecte de terorism si au confiscat peste 190 de milioane de dolari de la presupuse grupari criminale in perioada martie 2005-2006.
Sursa: Bloomberg