Oamenii din conducerea Bancorex lucreaza si astazi in pozitii inalte in mari banci, companii de asigurari si institutii de supraveghere a pietelor financiare.
Ministerul Economiei si Finantelor a adus in echipa de conducere a CEC inca unul din membrii fostei echipe de conducere a BRCE - Bancorex, Gheorghe Carabasan, 56 de ani, dupa ce l-a numit in luna mai ca presedinte pe Radu Gratian Ghetea, 58 de ani.
Carabasan a fost vicepresedinte al Bancii Romane de Comert Exterior - BRCE (Bancorex) intre 1991 si 1994, perioada in care unul dintre membrii Consiliului de Administratie si vicepresedinte a fost Radu Gratian Ghetea.
Bancorex a fost cel mai mare esec de administrare bancara al statului roman, banca trebuind sa fie absorbita de BCR, in 1999, ca urmare a unor pierderi de 2 mld. euro cauzate de creditele neperformante.
Inainte de a veni la CEC, Carabasan a ocupat un post de director in Alpha Bank, unde primvicepresedinte a fost Ghetea. Carabasan si-a inceput cariera in anul 1973, in cadrul Bancii Romane de Comert Exterior, unde a promovat pana la postul de vicepresedinte, intre 1991 si 1994. Ulterior, el a ocupat un post de director la o alta banca de stat, Eximbank (intre 1995 si 1996), dupa care a trecut la Alpha Bank.
In prezent, in managementul CEC mai participa si Cristian Tudorancea (45 de ani), care a fost pastrat din vechea echipa, a fostului presedinte Eugen Radulescu. El venise la CEC in anul 2005, de pe postul de director in Raiffeisen Bank.
"Structura managementului prevede trei vicepresedinti. Problema este ca pentru asemenea pozitii oamenii nu pot sa plece atat de repede", a explicat pentru ZF Ghetea, presedintele CEC.
Nominalizarile pentru posturile de vicepresedinti sunt facute de Ghetea. El spune ca a gasit deja un candidat si pentru al treilea post de vicepresedinte, insa nu a dorit sa faca public