Romanii au participat în număr foarte mic la felia de Live Earth pregătită în complexul bucureştean Romexpo. Dacă la două ceasuri după începerea turului de forţă la faţa locului se adunaseră câteva zeci de spectatori, la lăsarea întunericului audienţa număra, probabil, în jur de 1.000 de persoane. Abia duminică seară, la concertul susţinut de Robert Plant, au venit câteva mii de spectatori.
Probabil că posibilitatea de a urmări live pe telefonul mobil, oferită de o companie de profil, i-a tentat pe spectatorii tineri, în vreme ce maturii blazaţi au preferat să se ţină la curent cu evoluţiile artistice din faţa televizorului.
România nu e oricum printre premianţii la capitolul spirit ecologist. Deunăzi, premierul însuşi se declara revoltat de munţii de gunoaie care străjuiesc Bucureştiul. Orice locuitor al ţării ştie că printre priorităţile naţiei nu se numără curăţenia, grija pentru mediu ori alte asemenea preocupări „pentru obrazuri subţiri”.
De câţiva ani încoace, diverse organizaţii încearcă să le explice românilor că a face picnic în pădure şi a lăsa în urmă mormane de deşeuri nu e cea mai vitejească faptă. Ori că a tăia copacii fără control o să ne coste mai devreme decât credem. Cât priveşte participarea la Live Earth, e greu să convingi un român să plătească bilet pentru Iris, Phoenix, Voltaj sau Direcţia V, chiar dacă ar susţine o cauză nobilă, când pe respectivii îi poate vedea de câteva ori pe an, gratis. Civism pe bani? Nu e pentru noi. (D.P.)
Romanii au participat în număr foarte mic la felia de Live Earth pregătită în complexul bucureştean Romexpo. Dacă la două ceasuri după începerea turului de forţă la faţa locului se adunaseră câteva zeci de spectatori, la lăsarea întunericului audienţa număra, probabil, în jur de 1.000 de persoane. Abia duminică seară, la concertul susţinut de Robert Plant, au venit câteva mii de spectatori. @