Prajitura cu visine.
Ingrediente: 3 cesti (de cafea) cu zahar, 4 cesti (de cafea) cu ulei sau unt, 3 cesti (de cafea) cu lapte sau smantana, 3 oua, 1 praf de copt, putina sare, coaja de lamaie sau vanilie, faina cat cuprinde (coca trebuie sa fie moale, sa curga fasii groase de pe lingura), 1 1/2 kg visine de la care se scot samburii.
Mod de preparare:
Se sparg ouale si se pun intr-un vas adanc impreuna cu zaharul. Se bat cu telul sau cu mixerul, apoi se adauga cate putin ulei, aromele, o cescuta de lapte, praful de copt, putina sare.
Cand totul devine o pasta incepem sa punem cate putina faina (cernuta in prealabil), alternand cu turnarea laptelui ramas, pana ce compozitia devine o coca care curge de pe lingura in panglici groase.
Ungem tava de prajituri (de la aragaz) cu ulei sau untura si o pudram cu faina, apoi turnam coca, o nivelam cu lingura si punem visinele una langa alta, cu gaura prin care s-a scos samburele in aluat. Se baga la cuptor 5-10 minute, la foc tare, apoi se coace la foc mic. Cand prajitura este coapta, pudram deasupra cu zahar pudra, zahar vanilat sau scortisoara pisata, amestecata cu zahar. Se taie bucati, cand prajitura e rece.
Deliciu cu visine
Ingrediente: 6 oua, 300 g unt proaspat, 300 g zahar pudra, 250 g faina alba, 2 pachete zahar vanilat, o cescuta rom si un varf de cutit de sare, 2 kg visine curatate de samburi.
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma, apoi se adauga zaharul, se freaca bine pana cand zaharul se dizolva, se pun galbenusurile de oua unul cate unul, zaharul vanilat, faina, romul, sarea. Se amesteca totul bine, apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se unge tava cu unt, fara a se pudra cu faina, se toarna compozitia in tava si se intinde egal, apoi se pun deasupra visinele curatate de samburi. (Dupa ce s-au curatat visinele, trebuie lasate sa se s