Copiii si profesorii cazati aici au ajuns in stare grava la spital, dupa ce au consumat alimente alterate la cantina unitatii Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase s-au confruntat, duminica seara, cu aproape o suta de pacienti care prezentau simptome de toxiinfectie alimentara. Pentru ca starea lor era grava, 47 au fost internati. Cei mai multi dintre acestia, adica 35, sunt copii cu varste intre cinci si 14 ani, in timp ce 12 sunt adulti. "Copii prezentau sindrom de deshidratare mediu si sever, febra si varsaturi, iar peste jumatate dintre ei aveau in plus scaun, colici abdominale si o stare toxica. Ieri dimineata, in urma tratamentului, starea copiilor s-a ameliorat", a declarat pediatrul de garda Consuela Marcas. Copiii bolnavi, dar si adultii, care i-au insotit la spital provin din Cluj, Oradea, Bucuresti si Botosani si au fost cazati la Tabara Navodari. Printre cei bolnavi sunt si sportivi din cadrul lotului national de oina juniori si participanti la Festivalul Mamaia copiilor, care s-a incheiat duminica. Alimente preparate, gata alterate Imediat, Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana a demarat o ancheta la Tabara Navodari, pentru a vedea ce s-a intamplat. In urma controalelor efectuate, inspectorii sanitari au constatat ca, aparent, conditiile igienico-sanitare la cantina si la depozitul de alimente sunt corespunzatoare. In ciuda acestor lucruri, se pare ca focarul de infectie a fost provocat de ignorarea unor norme de functionare a taberelor. "La un efectiv de 1.100 de copii era normal sa fie deschise doua dintre cantine si nu doar una, asa cum se intampla aici", a declarat directorul Enescu. Cu toate acestea, desi sunt amenajate aici patru cantine, administratia centrala a taberei a dispus deschiderea doar a unui singur bloc alimentar, copiii mancand in mai multe schimburi. "S-ar putea ca acest fapt sa ne dea cheia cazului, pentru ca intre s