Lucrarile care au inceput in primavara in partea veche a Bucurestiului au insemnat pentru unii investitori din zona inchiderea localurilor, in timp ce pentru alti proprietari de restaurante, baruri si cafenele au adus pierderi de pana la 90%.
"Daca intr-o zi normala aveau incasari de 5.000 de lei, acum am ajuns la incasari de 200 de lei, care reprezinta in principal comenzi din partea hotelurilor aflate in zona. Am inregistrat o reducere de 95% a vanzarilor", spune Claudiu Luncan, manager al restaurantului Charme, localizat pe strada Smardan, una dintre cele mai afectate zone de lucrarile de modernizare a Centrului Istoric din Bucuresti.
"La sfarsitul saptamanii localul este gol. Apa, curentul sau gazele se opresc fara sa fim anuntati, iar situatia aceasta dureaza de aproximativ 4 luni", a mai spus el. Potrivit reprezentantului restaurantului, aprovizionarea a devenit imposibila si se face manual.
"Ne-au scazut cu 50% incasarile de cand se fac lucrari pe Lipscani. Nu avem clienti pana la ora 18.00, iar aceasta perioada cred ca va dura pana in iarna. Nu o sa inchidem cafeneaua, dar ne este foarte greu pentru ca masinile nu pot veni in zona si trebuie sa caram marfa cu caruciorul. Cred ca Primaria trebuia sa procedeze altfel", a spus Vlad Cernahovschi, actionarul majoritar al Arcade Cafe, o alta unitate localizata in zona Lipscani.
Potrivit reprezentantului Charme, marea greseala este faptul ca strazi intregi au fost decopertate, in loc ca aceste operatiuni sa fie realizate succesiv.
"In plus au aparut si anumite probleme legate de descoperirile arheologice facute in aceasta zona care au ingreunat si mai mult lucrarile", spune Luncan. Managerul Charme spera ca lucrarile sa fie finalizate pana in luna septembrie, cu aproape trei luni intarziere fata de termenul stabilit initial pentru finalizarea lucrarilor.
Reprezentantul restaur