Consiliul Judetean Covasna a primit o oferta din partea fabricii de pantaloni Leineweber care sa faciliteze angajarea oamenilor din mediul rural. Lucratorii din industria textila din Covasna se imputineaza mai ales din cauza plecarilor in strainatate, iar angajatorii se gasesc in situatia de a recruta forta de munca din afara orasului.
Fabrica Leineweber se afla in municipiul Sf. Gheorghe si produce pantaloni, in special pentru export.
Fabrica este pregatita sa asigure transportul gratuit al acestora. Leineweber ofera un salariu de 600-700 de lei pentru o croitoreasa, calificare la locul de munca, plata orelor suplimentare, bonuri de masa si transport pentru grupuri de circa 20 de persoane. In prezent, fabrica are in jur de 600 de angajati si a investit 15 milioane de euro.
AJOFM Covasna a incercat sa rezolve criza prin cateva campanii de recrutare in mediul rural, dar fara prea multe rezultate.
Statisticile arata ca in fiecare an se pierde un sfert din forta de munca prin plecarea angajatilor la munca in strainatate. De asemenea, in judet sunt circa 5000 de someri, care locuiesc in mediul rural.
In judetul Covasna exista 15 fabrici de confectii care se confrunta cu aceeasi problema. Peste 10% din forta de munca a judetului lucreaza in cadrul acestor fabrici, iar de aici se exporta, anual, peste 10 milioane de perechi de pantaloni. Consiliul Judetean Covasna a primit o oferta din partea fabricii de pantaloni Leineweber care sa faciliteze angajarea oamenilor din mediul rural. Lucratorii din industria textila din Covasna se imputineaza mai ales din cauza plecarilor in strainatate, iar angajatorii se gasesc in situatia de a recruta forta de munca din afara orasului.
Fabrica Leineweber se afla in municipiul Sf. Gheorghe si produce pantaloni, in special pentru export.
Fabrica este pregatita sa as