Rezistă încă o lună fără să retragi banii şi dobânda la depozit creşte. Luna viitoare, povestea se repetă. Obişnuiţi să economisească pe termen scurt şi să se împrumute pe termen lung, românii nu sunt tocmai clienţi de vis pentru bănci. Ca să le reţină cât mai mult timp banii, acestea îşi adaptează produsele de economisire, oferind bonusuri de „rezistenţă“ celor care se abţin să retragă altceva decât dobânda acumulată. Pe un astfel de princi
Rezistă încă o lună fără să retragi banii şi dobânda la depozit creşte. Luna viitoare, povestea se repetă.
Obişnuiţi să economisească pe termen scurt şi să se împrumute pe termen lung, românii nu sunt tocmai clienţi de vis pentru bănci. Ca să le reţină cât mai mult timp banii, acestea îşi adaptează produsele de economisire, oferind bonusuri de „rezistenţă“ celor care se abţin să retragă altceva decât dobânda acumulată.
Pe un astfel de principiu, trei bănci au lansat până acum depozite cu dobândă progresivă. Pornind de la un nivel mic al bonificaţiilor în prima lună, acestea ajung să ofere, în ultima parte a perioadei pe care sunt constituite, dobânzi peste cele mai mari existente în piaţă la depozitele clasice la termen. Cea mai recentă lansare, „Alpha Progressive“ de la Alpha Bank, s-a alăturat, săptămâna trecută, produselor asemănătoare introduse recent de BRD Groupe Société Générale şi Bancpost.
Oferta celor trei competitori se diferenţiază în funcţie de nivelul bonificaţiilor, de „paşii“ cu care acestea cresc progresiv în timp, de perioada de constituire a depozitului, dar şi de monedele în care sunt acceptate depuneri. Diferă, în plus, beneficiile suplimentare asociate, precum şi posibilitatea de a face depuneri ulterioare.
Alte oferte lansate recent pe piaţa bancară ispitesc, în aceeaşi perioadă, clienţii cu dobânz