Investitorii istraelieni si spanioli sunt pe departe, cei mai interesati de piata imobiliara din Romania, iar acest lucru este confirmat de cifre. Conform datelor furnizate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, la noi in tara sunt prezente peste 2.500 de companii cu capital israelian.
Daca primii cumpara si se apuca de treaba rapid, spaniolii sunt mai rabdatori cu demararea proiectelor.
Piata imobiliara romaneasca inregistreaza un aflux de investitori israelieni si spanioli, care au sesizat rata mare de profit obtinut atat din tranzactiile cu terenuri, cat si din proiectele rezidentiale destinate in special clasei de mijloc.
Directii de mers
Capitalul spaniol si israelian se directioneaza si catre terenurile pretabile pentru constructia parcurilor logistice. Acestea in mod obligatoriu trebuie sa aiba suprafete mari, zeci de hectare si sa fie amplasate la maximum 40 km de Bucuresti.
De asemenea, acesti investitori sunt interesati sa achizitioneze si apartamente in imobile noi, aflate in diferite faze de excutie, de la cele de pe planseta, pana la cele aproape finalizate. Valul de investitori spanioli, intrati in ultimul an pe piata imobiliara locala, ameninta, in prezent, suprematia investitorilor romani, israelieni, austrieci si britanici.
Cea mai recenta tranzactie de acest fel a fost realizata de curand in Capitala, unde o companie imobiliara spaniola a investit 3,1 milioane de euro pentru cumpararea unui imobil cu 18 apartamente aflat in stadiul de constructie.
Spaniolii au achizitionat un teren de 13 hectare pe bulevardul Ghencea, pe care vor construi un proiect rezidential ce va implica o investitie de peste 300 milioane de euro. Tot in sectorul 6, pe terenul fostelor fabrici Tricodava si Frigocom o companie imobiliara spaniola va investi aceasi suma de 300 mil