Aproape 100 de elevi, părinţi şi profesori au ajuns de pe plaja de la Năvodari direct pe paturile Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa Probele prelevate de la cele aproape 100 de
Aproape 100 de elevi, părinţi şi profesori au ajuns de pe plaja de la Năvodari direct pe paturile Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa
Probele prelevate de la cele aproape 100 de persoane internate cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară au indicat că, în cel puţin 28 de cazuri, este vorba de suspiciune de infecţie cu salmonela. Două cazuri au fost deja confirmate. Şeful Autorităţii de Sănătate Publică Constanţa, Marius Enescu, crede că sursa de îmbolnăvire este carnea de pui din supa consumată sâmbătă în tabăra de la Năvodari. Autorităţile sanitare au dispus închiderea taberei, iar poliţia a început o anchetă în acest caz.
Tabăra de la Năvodari, în care s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară aproximativ 90 de persoane, va fi închisă, a anunţat, ieri, Marius Enescu, şeful Autorităţii de Sănătate Publică din judeţul Constanţa. În paralel cu suspendarea activităţii taberei s-a decis şi închiderea cantinei din tabăra Delfinul, aflată în aceeaşi locaţie. Probele prelevate de la primii copii internaţi cu toxiinfecţie alimentară în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa au confirmat infecţia cu salmonela în două cazuri şi au menţinut suspiciunea asupra altor 26. Autorităţile spun că sursa de îmbolnăvire a copiilor este, cel mai probabil, carnea de pasăre din supă, contaminarea intervenind în timpul preparării alimentelor sau ca urmare a manipulării acestora în condiţii neigienice. În cursul zilei de astăzi vor fi gata şi rezultatele probelor luate din alimentele consumate în tabără.
Mizerie crasă la cantina taberei
Potrivit dr. Rodica Costinea, directorul Autorităţii de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, tabăra a primi