Un colorant alimentar roşu folosit pentru unii cârnăciori şi carne de burger poate fi cancerigen potrivit unor descoperiri recente.
Red 2G, substanţa incriminată, a fost considerată nesigură pentru consumul uman într-o aplicaţie a Autorităţii Europene de Siguranţă Alimentară. Avertizarea a fost efectuată după ce membrii autorităţii nu au putut concluziona care este nivelul de consum de siguranţă pentru om în cazul respectivului aditiv.
Ca urmare, s-a recomandat ca aditivul să fie „privit ca o problemă de siguranţă”. În Uniunea Europeană se face o serie de reevaluări a aditivilor alimentari. Aditivii alimentari se referă la orice substanţă chimică adăugată în alimente pentru a produce efectul dorit, de culoare, gust etc. (L.S.)
Un colorant alimentar roşu folosit pentru unii cârnăciori şi carne de burger poate fi cancerigen potrivit unor descoperiri recente.
Red 2G, substanţa incriminată, a fost considerată nesigură pentru consumul uman într-o aplicaţie a Autorităţii Europene de Siguranţă Alimentară. Avertizarea a fost efectuată după ce membrii autorităţii nu au putut concluziona care este nivelul de consum de siguranţă pentru om în cazul respectivului aditiv.
Ca urmare, s-a recomandat ca aditivul să fie „privit ca o problemă de siguranţă”. În Uniunea Europeană se face o serie de reevaluări a aditivilor alimentari. Aditivii alimentari se referă la orice substanţă chimică adăugată în alimente pentru a produce efectul dorit, de culoare, gust etc. (L.S.)