Moartea dietei
Dintre multele suplimente ale unor publicaţii cu ştaif, merită să ne oprim, pentru cîteva clipe, asupra celui numit "După afaceri" şi distribuit, în fiecare vineri, împreună cu ZIARUL FINANCIAR.
Neavînd afaceri, Cronicarul nu are nici timp de relaxare după afaceri, aşa cum au oamenii serioşi, cu mulţi bani, investiţii, vile impunătoare, soţii şi amante devoratoare... Cu toate acestea, el citeşte, săptămînă de săptămînă, rubrica La restaurant cu Peter Imre. Fiindcă e absolut savuroasă. Mr. Imre merge prin diferite restaurante, birturi, pizzerii, chinezării, împărtăşind apoi cititorilor experienţele sale nu-numai-culinare. Observaţiile gastronomice se împletesc cu cele socio-politice, economice, culturale, sportive, într-un flux care ajunge să te cucerească. Reportajul e o cronică în toată regula, făcută cu gura plină, dar şi cu o porţie serioasă de creier şi o garnitură de umor. Iată o mostră de extaz auctorial, la restaurantul Dragonul de Aur din Budapesta, care a primit calificativul maxim: 6 Imre. "Ce a urmat s-a numit pur şi simplu moartea dietei sau inconştienţă colesterică. Bucăţi sănătoase şi frumoase de ficat de gîscă, făcute doar aşa cum bucătarul de la Golden Dragon ştie: învelite în costiţă, servite cu broccoli şi cartofi la cuptor. (...) După papricaş, am crezut că totul s-a terminat, dar din nefericire nu a fost cazul. O umplutură dulce de nuci pisate şi amestecate cu vişine roşii ca sîngele, într-o clătită peste care au presărat scorţişoară amestecată cu pesmet fin, totul înotînd într-un sos de marţipan. Asta mă aştepta. (...) În după-amiaza aceea, a fost singurul lucru pe care l-am făcut în comun cu Marina: am mîncat clătitele împreună".
Sînt momente în viaţă cînd ajungi să-i urăşti pe dieteticieni.
Fierbinţeli de iulie
în aceeaşi zi de 7.VII. 07, considerată norocoasă (Cronicarul s-a l