Parcarea si accesul auto in pietele istorice sint apreciate de locuitorii din zona. Aceasta a fost concluzia primei mese rotunde organizate de Observatorul Urban impreuna cu reprezentantii Primariei Sibiu.
Majoritatea locuitorilor din centrul istoric au spus ca s-au obisnuit cu noul concept de trafic rutier
Municipalitatea a promis alte 1.000 de locuri de parcare pina la sfirsitul anului.
Intilnirea care a avut loc ieri la Observatorul Urban s-a dorit a fi o prima evaluare a programului implementat de Primaria Municipiului Sibiu. Au participat 24 de locuitori si reprezentanti de firme din cele trei piete centrale.
Mai mult, au raspuns invitatiei si Ilie Cretum directorul Serviciului Public Administrarea Domeniului Public si Privat din cadrul Primariei municipiului Sibiu, Szabolcs Guttmann, arhitect sef al municipiului Sibiu, dar si Carmen Popescu, reprezentanta Agentiei de Dezvoltare Regionala Centru, biroul Sibiu.
Calin Blaga, coordonatorul Observatorului Urban si moderatorul intilnirii, a prezentat rezultatele sondajului realizat in rindul cetatenilor si firmelor din pietele centrale privind accesul auto, in timp ce Ilie Cretu, a explicat, pe scurt, situatia implementarii sistemului de parcari si acces auto in zona centrala.
Gratuitati pentru locuitori
Una dintre problemele pe care le-au expus sibienii prezenti la intilnire s-a referit la accesul auto ocazional in Piata Mare, de exemplu pentru inmormintari sau pentru transportul mobilei. Cretu a precizat ca, in astfel de situatii, accesul auto este gratuit pe baza de cerere, conform Hotariririi 57/2007 a Consiliului Local.
De asemenea, s-a mai ridicat problema masinilor parcate pe strada Ocnei, in zona dintre bariera si intersectia cu strada 9 Mai. „Parcarea acestor masini in loc nepermis, care creaza ambuteiaje in accesul spre barier