Lumea administrativă doljeană freamătă din nou. După mai multe luni de aşteptare, unul câte unul, de bunăvoie sau împinşi de la spate, directorii susţinuţi în funcţii de PD părăsesc fotoliile pe care le-au ocupat timp de doi ani şi jumătate, iar postul de prefect este împărţit şi adjudecat săptămânal de zvonistica locală.
Zvonurile despre epurarea directorilor PD din instituţiile deconcentrate doljene au apărut la începutul lunii aprilie, când primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a anunţat restructurarea cabinetului fără miniştrii PD. Tot din luna aprilie a început să bată vânt de schimbare şi pentru cea mai înaltă funcţie administrativă din Dolj, cea de prefect. Zvonurile despre demiterea prefectului provenit din PD, Nicolae Giugea, au fost alimentate de întârzierea cu câteva luni a rezultatului raportului de evaluare a activităţii prefectului pe 2006 şi s-au înteţit după ce Giugea a primit mustrare scrisă din partea şefilor de la Bucureşti pentru că nu a asigurat în judeţ eliberarea rapidă a documentelor către populaţie. Zvonistica a atribuit cel mai frecvent postul lui Ion Groza, şeful liberalilor craioveni, care a declarat, de altfel, că îşi doreşte să fie prefect, alte voci spunând că funcţia va fi repartizată unui specialist manevrat din umbră de PSD.
Giugea: „Nu voi plânge când voi pleca din prefectură“
Variantele de mai sus, dar fără atributul PSD, sunt susţinute şi de deputatul pesedist Claudiu Manda, care a declarat ieri într-o conferinţă de presă că la şedinţa de guvern din această săptămână prefectul de Dolj a scăpat ca prin urechile acului de demitere. Claudiu Manda susţine că la un pas de demitere s-ar afla şi inspectoarea şcolară generală Diana Buşoi, a cărei activitate a fost supusă în această săptămână unui control riguros de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. „Giugea şi Diana Buşoi urmează să fie schimbaţi