Foto: Cotidianul
Actualul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), care acum cerceteaza faptele de coruptie ale angajatilor Ministerului Internelor, a fost cercetat pentru suspiciuni de coruptie de un serviciu de inspectie al Parchetului de pe linga Curtea Suprema de Justitie (CSJ).
Dupa fiecare verificare, Paun a iesit nevinovat. Vineri, seful DGA nu a vrut sa raspunda intrebarilor Cotidianului in legatura cu aceste verificari si ne-a transmis prin Biroul de presa sa aminam materialul pentru ziua de luni.
In anul 2002, CSJ a primit o sesizare in care Paun, la vremea aceea prim-procuror la Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti, era acuzat ca ar fi primit 20.000 de dolari de la Daniel Virgil Popescu, director al SNP Petrom Mehedinti, si de la tatal acestuia, ambii prieteni ai lui Irinel Paun si invinuiti intr-un dosar de santaj si inselaciune.
Cei doi erau cercetati pentru ca ar fi pacalit un om de afaceri intr-o afacere imobiliara. Procurorii au constatat ca declaratiile martorilor care sustineau luarea de mita fara sa aiba probe nu se sustin, intrucit acestia erau in relatii de dusmanie cu Irinel Paun. La rindul sau, Virgil Daniel Popescu a negat ca ar fi apelat la Paun pentru a-si rezolva situatia in instanta.
O alta sesizare venita tot la CSJ arata ca primul-procur Irinel Paun ar fi facut “mai multe nereguli” in doua dosare penale ce vizeaza activitatea infractionala a lui Bogdan-Emanuel Paraschiv, cercetat ca ar fi incercat sa introduca in tara, cu acte false, trei masini. In cazul lui, Irinel Paun a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea de a nu parasi localitatea.
“Se contureaza o conduita neprofesionala a primului-procuror: ori nu existau probe, si atunci nu trebuia sa solicite masura arestarii preventive, ori aceste probe existau, situatie in care nu se justifica inlocuirea m