Facultatea de Inginerie Braila organizeaza admiterea si in acest an pe baza de dosar, media de concurs calculindu-se ca medie aritmetica intre media de bacalaureat si media multianuala obtinuta de fiecare absolvent.
Inscrierile se fac in perioada 16 - 22 iulie, iar rezultatele se vor afisa intre 23 si 28 iulie. Pina pe 22 august candidatii declarati admisi au termen sa aduca diploma in original, urmind ca pe 24 august sa se afiseze lista finala a celor admisi.
Inscrierile se vor face pe domenii, ca si anul trecut: Inginerie mecanica - 30 de locuri fara taxa si 25 cu taxa, Ingineria mediului - 34 de locuri fara taxa si 25 cu taxa, Inginerie si management - 34 de locuri cu taxa si 25 fara taxa, si Agricultura - 20 de locuri fara taxa si 25 cu taxa.
Decanul facultatii, conf. univ. ec. dr. ing. Adrian Goanta a precizat ca admiterea pe domenii da studentilor posibilitatea ca incepind cu anul III sa aiba mobilitate totala in cadrul domeniului pentru care au fost admisi. Pe baza mediei calculate pe parcursul primilor doi ani de studiu studentii pot opta apoi pentru o specializare: Utilaj tehnologic pentru constructii, Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice, Inginerie economica, Agricultura. Decanul Goanta afirma ca studentii cu rezultate meritorii atit la admitere, cit si pe parcursul anilor de studii obtin burse de studiu, burse de merit si de licenta, iar cei cu situatie financiara dificila demonstrata prin documente, obtin burse sociale. De asemenea, Universitatea "Dunarea de Jos", din care face parte si Facultatea de Inginerie Braila, deconteaza 50% din valoarea transportului CFR pe intreg parcursul anului calendaristic, pentru a favoriza prezenta la activitatea didactica si practica a propriilor studenti.
Taxa de inscriere este de 50 de lei pentru toate domeniile din facultate.
Facultatea de Inginerie Braila organ