Raul sapa malul pe care sunt astezate locuintele, desi Guvernul a alocat bani pentru indiguiri
Locuitorii din satul aradean Bodrogul Vechi sunt disperati ca raul Mures le va inghiti casele, deoarece malul pe care sunt construite este supus unui proces continuu de eroziune. Situatia este catalogata de edilii orasului Pecica, de care apartine satul, drept critica.
Satenii sustin ca se afla in posesia unei hotarari de guvern prin care s-au alocat trei miliarde de lei pentru indiguirea Muresului si consolidarea malurilor, dar nimeni nu a facut nimic in acest sens.
"In cativa ani vom fi proprietari de Mures, pentru ca ne va inghiti cu case, cu terenuri cu tot ce avem. Pentru ca apa rupe din maluri in fiecare an cam 15-20 de metri, nu va mai dura mult si doua case vor fi inghitite", a declarat Veronica Valan, una dintre proprietarele unei locuinte in Bodrogul Vechi.
"Situatia nu mai suporta amanare. Am vazut la fata locului locuinte care stau sa cada in apa, chiar o casa de locuit si un teren sunt deja cazute in Mures. Prin intermediul parlamentarilor de Arad, am adus la cunostinta domnului ministru al Mediului, Attila Korodi, gravitatea situatiei si disperarea oamenilor din zona.
Am primit asigurari ca problema va fi analizata in regim de urgenta si se va incerca gasirea unei soluti pentru intarirea malului si stoparea eroziunii", a declarat primarul orasului Pecica, Iustin Cionca.
Satul Bodrogul Vechi dateaza din anul 1274, iar vechea albie a Muresului a fost deviata prin vatra satului in anul 1920, din cauza faptului ca in Zadareni, localitatea invecinata, exista pericol permanent de inundatie. Raul sapa malul pe care sunt astezate locuintele, desi Guvernul a alocat bani pentru indiguiri
Locuitorii din satul aradean Bodrogul Vechi sunt disperati ca raul Mures le va inghiti casele, deoarece malul pe care sunt construite este supus