Lucrările de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Puljiz, al căror plan arhitectural a fost selectat de o comisie formată din nouă experţi, dintre care cinci străini, in urma unui concurs internaţional.
Lucrările de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Puljiz, al căror plan arhitectural a fost selectat de o comisie formată din nouă experţi, dintre care cinci străini, in urma unui concurs internaţional. Căştigătorii concursului vor avea calitatea de proiectant general şi vor intocmi studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi de execuţie, şi vor asigura asistenţa tehnică pe tot parcursul realizării lucrărilor şi in perioada garanţiei de bună execuţie.
La finalul lucrărilor, Palatul Victoria va avea o arie desfăşurată de circa 43.000 de metri pătraţi, aproape dublu faţă de suprafaţa actuală, de 26.000 de metri pătraţi, inclusiv anexele.
MULT MAI IEFTIN. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că sumele totale necesare pentru consolidarea şi modernizarea Palatului Victoria au fost evaluate la 32,1 milioane euro, din care 14,2 milioane de euro au fost alocate pentru noul corp de clădire. Aşa cum v-a relatat Jurnalul Naţional in mai multe rănduri, iniţial se luase decizia in cadrul Guvernului de alocare a unui fond de 40 de milioane de euro pentru extinderea Palatului, iar iniţial concursul de proiecte nu respecta aproape nici una dintre condiţiile legale de organizare a unei astfel de proceduri de achiziţie publică. Alocarea sumei nu avea la bază nici un fel de studiu de specialitate, din moment ce nu exista nici un proiect, iar costul pe metru pătrat al noii clădiri ar fi fost unul mult peste cele plătite de societăţile private.
Anunţul de ieri făcut de către Dorin Marian, şeful Cancelariei premierului, aduce insă