Un sejur de lux pe cont propriu în metropola de pe malul Bosforului costă aproximativ 1.000 de euro de persoană Un spectacol urban, un oraş fără timpi morţi, unde dinamismul turat la maximum Un sejur de lux pe cont propriu în metropola de pe malul Bosforului costă aproximativ 1.000 de euro de persoană
Un spectacol urban, un oraş fără timpi morţi, unde dinamismul turat la maximum i-a adus renumele de "New York-ul Europei". Cândva denumit "A doua Romă", ulterior - Constantinopol, Istanbul este un capitol aparte din istoria umanităţii.
Oraşul care timp de 1500 de ani a fost capitala unui imperiu se întinde de-a lungul celor două ţărmuri ale strâmtorii Bosfor, care separă Europa de Asia. Vestigii istorice monumentale, care se întâlnesc la colţul fiecărei străzi, stau mărturie asupra trecutului imperial.
Unic din punct de vedere arhitectonic, Istanbul este un oraş în care poţi vedea lângă o moschee, simbol al islamismului, monumente ale imperiului roman. Apeductul Valens sau Columna lui Constantin sunt două dintre mărturiile arhitectonice care amintesc de Imperiul Roman de Răsărit, care a cunoscut vârful expansiunii sub împăratul Constantin cel Mare.
Zidurile din piatră masivă construite în timpul împăraţilor Theodosius şi Constantin delimitează centrul istoric de oraşul modern de astăzi. Dintre cele 55 de porţi, cea mai faimoasă este Poarta de Aur, prin care armatele împăraţilor treceau celebrând sfârşitul victorios al unei campanii războinice.
După căderea Constantinopolului, în 1453, Poarta de Aur a fost înglobată în primul mare edificiu al Imperiului Otoman: castelul celor şapte turnuri, construit de sultanul Mehmet al II-lea în 1458.
Catedrala Sfânta Sofia şi Muzeul de Arheologie
Cândva simbol al creştinismului la poarta Asiei, ulterior moschee, acum muzeu: catedrala Sfânta Sofia este unul dintre edificiile pe c