Prin pozitiile sale vizavi de votul uninominal, social-democratii sint pe cale sa isi anuleze eventualele cistiguri electorale pe care le-ar obtine din performanta de a fi reusit sa impuna pe agenda Guvernului Tariceanu marirea pensiilor.
PSD se poarta, fata de uninominal, ca o oaie capiata. Partidul vorbeste pe mai multe voci, e confuz si, asta e cit se poate de evident, e foarte speriat ca o lege a votului uninominal ar putea ajunge sa fie pusa in practica. In ultima formula de uninominal pentru care militeaza citiva politicieni cu pietre in gura din PSD, lista ar fi la mare pret in continuare, pentru Camera Deputatilor. Pe liste s-ar putea ascunde multi politicieni-sforari (locali sau nationali) ai PSD care, uninominal, au doar o singura optiune - sa iasa din competitie – daca nu vor sa fie umiliti.
Daca vor continua acest joc – riscant in primul rind pentru ei, caci proiectul de lege despre votul uninominal este acum mai popular decit niciodata – PSD va puncta serios, dar in contul PD-ului. Pentru ca, in varianta cea mai probabila, se va ajunge la referendumul mult visat de Traian Basescu, acolo unde cistigatorii – prin “deviere” – nu sint greu de intuit. In ce ma priveste, am demult banuiala ca exista un detasament puternic de social-democrati care lucreaza “part-time” pentru Traian Basescu – “voluntariatul” de data recenta al pesedistilor in chestiunea uninominalului imi intareste banuiala.
PS. Da, Vasile Dincu a demisionat din functia de vicepresedinte pe probleme de strategie al PSD. Nu e de bine pentru PSD. Social-democratii dau, inca o data dovada, ca nu stiu sa pretuiasca inteligenta si expertiza.
Prin pozitiile sale vizavi de votul uninominal, social-democratii sint pe cale sa isi anuleze eventualele cistiguri electorale pe care le-ar obtine din performanta de a fi reusit sa impuna pe agenda Guvernului Tariceanu marirea pens