Unul din 12 angajati americani recunoaste ca s-a drogat macar o data in ultimele luni, potrivit celui mai recent studiu publicat de autoritatile federale. Cei mai multi “narcomani” sunt angajatii full-time, pe locul intai clasandu-se angajatii din restaurante (17,4%), urmati de cei din constructii (15,1%). Cel mai putin se drogheaza angajatii idn invatamant si servicii sociale, care s-au intalnit cu substante interzise in proportie de 4%. Sondajul a fost realizat pe un
Unul din 12 angajati americani recunoaste ca s-a drogat macar o data in ultimele luni, potrivit celui mai recent studiu publicat de autoritatile federale.
Cei mai multi “narcomani” sunt angajatii full-time, pe locul intai clasandu-se angajatii din restaurante (17,4%), urmati de cei din constructii (15,1%). Cel mai putin se drogheaza angajatii idn invatamant si servicii sociale, care s-au intalnit cu substante interzise in proportie de 4%.
Sondajul a fost realizat pe un esantion format din 40.000 de subiecti, care au primit fiecare 30 de dolari pentru a participa.
Cele mai multe companii obliga angajatii sa permita testarea pentru folosirea de substante ilicite, iar 48,8% dintre cei intervievati recunosc ca s-au supus de buna-voie la aceste teste.
Cel mai mult se drogheaza angajatii tineri: peste 19% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani au folosit narcotice, urmati de 10,3% dintre cei cu varste de 26-34 de ani, 7% cu varste intre 35 si 49 si numai 2,6% dintre cei cu varste intre 50 si 64.
Barbatii reprezinta 2/3 din numarul “narcomanilor-angajati” (6,4 milioane).
Studiul ia in calcul si consumul de alcool. Circa 10,1 milioane de angajati full-time (8,8%) s-au declarat bautori inraiti. Aceasta definitie presupune