Amenzi mari si Politisti Comunitari mai exigenti
In era regimului comunist, toata lumea stia ca Mihai Viteazu era considerata groapa de gunoi a Turzii. Primarul, Ioan Zeng si consilierii locali au de gand sa schimbe aceasta situatie. Spera ca severitatea si implicarea mai accentuata vor aduce rezultatele mult asteptate.
„Si in acest an firma care a demolat fabrica de lapte din Turda a venit la noi si ne-a intrebat daca pot sa aduca materialele rezultate din demolare pe raza comunei Mihai Viteazu. Raspunsul nostru a fost nu, deoarece Mihai Viteazu nu mai este groapa de gunoi a municipiului Turda”, a declarat primarul, Ioan Zeng.
Majoritatea consilierilor cred ca pana in acest moment nu s-au dat destule amenzi si spera ca de acum incolo acest capitol va capata importanta cuvenita.
Tot in cadrul sedintei am aflat ca foarte multe persoane nu au nici un fel de contract incheiat pentru ridicarea gunoiului. In Cheia, de exemplu, 63% din populatie nu are astfel de acte. Unii arunca gunoiul pur si simplu pe marginea drumului, altii in albia Ariesului sau o depoziteaza in fata vecinului, care eventual are contract cu firma Valmax.
„Din pacate, la noi inca nu s-a format cultul curateniei. Ar trebui sa ne straduim sa invatam sa traim mai curat”, a afirmat primarul Zeng.
Conform Proiectului de hotarare, amenzile pentru asigurarea curateniei in curtile interioare, pe caile de acces, in zonele verzi si pe trotuarele din fata casei, precum depozitarea necorespunzatoare a reziduurilor menajere, industriale, agricole si a materialelor refolosibile se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 100 si 200 lei, iar neincheierea contractelor cu o unitate specializata in
administrarea rampelor si pentru ridicarea si transportarea reziduurilor menajere si stradale, depozitarea ilegala pe domeniul public si pe cursul vailor sau in albia raului Aries, nerespectar