Generali Fond de Pensii tinteste peste 300.000 de participanti, insemnand o cota de 10-12% din intreaga piata a pensiilor private, dupa ce la 9 iulie a fost inregistrata la Registrul Comertului, cu un capital social de 140 milioane lei, a informat, ieri, compania.
"Suntem in linie dreapta atat in ceea ce priveste procedurile de infiintare si operare a Generali Fond de Pensii, cat si din punct de vedere al pregatirilor (...), astfel incat sa ne indeplinim obiectivul fixat: atragerea la fondul de pensii a peste 300.000 de participanti, care inseamna o cota de piata de 10-12%", a declarat intr-un comunicat directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.
Totodata, compania a fost autorizata la 3 iulie de CSSPP ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat. De asemenea, Generali Fond de Pensii a depus documentatia necesara obtinerii autorizatiei ca administrator si a autorizatiei pentru prospectul schemei de pensii.
Potrivit comunicatului, Generali Holding Vienna detine 99,99% din actiunile Generali Fond de Pensii. Alaturi de Ioan Vreme, din conducerea societatii mai fac parte Liviu Enache, director financiar, si Radu Petrescu, director juridic. Generali Fond de Pensii este membra a grupului financiar italian Generali. Grupul are peste 30 milioane de clienti si a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.
Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand din luna august si pana la sfarsitul lunii noiembrie, salariatii cu varsta de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat. Angajatii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani.
Generali Fond de Pensii tinteste peste 300.000 de participanti, insemnand o cota de 10-12% din intre