Valea Mortului, din munţii Bucegi - un loc în care nici cei mai experimentaţi „munţomani” nu se aventurează. Nu ajungi aici decât dacă ai echipament serios şi mult curaj, însă şi aşa este foarte greu. Aici a zăcut timp de trei săptămâni o femeie. Olimpia Anghel (foto stânga) nu avea nici echipament, nici experienţă. A ţinut-o în viaţă instinctul de supravieţuire şi un noroc chior.
Salvată de Salvamont
Femeia, în vârstă de 49 de ani, domiciliată în Piteşti, a fost salvată de o echipă a Salvamontului din Buşteni, care a coborât ieri în Valea Mortului. „Din când în când mai facem acţiuni de reparare a traseelor. Profitând de vremea frumoasă, băieţii noştri s-au dus să reabiliteze nişte trasee din zonă. Nu vă închipuiţi că sunt trasee turistice – sunt numai pentru meseriaşi. Au început sâmbătă să bată pitoane, iar la plecare unul din băieţi şi-a uitat ochelarii. Astăzi (ieri - n.r.), băieţii s-au întors pe vale să caute ochelarii şi să mai bată câteva pitoane. Atunci au auzit strigăte de ajutor”, ne-a spus George Haiduc (foto dreapta), şeful echipei care a condus echipa în acţiunea de recuperare.
„Era slăbită, deshidratată şi
mirosea îngrozitor”
Haiduc povesteşte că femeia era foarte slăbită şi prezenta răni la cap şi pe membrele supe- rioare. „Ne-a spus cum se numeşte şi cum a ajuns acolo. A urcat pe traseul de sub telecabină pentru a ajunge la Cabana Postăvarul. Pe undeva, s-a abătut de la traseu şi s-a rătăcit. A alunecat şi a căzut în valea aceea, de unde nu a mai putut să iasă. Spunea că stă acolo de trei săptămâni şi noi tindem să o credem. Era slăbită, deshidratată şi mirosea îngrozitor. Deşi aproape vindecate, rănile erau recente”, a declarat salvamontistul. Deşi nu mai era tinerică, Olimpia Anghel a învăţat să supravieţuiască luptând cu vitregiile naturii. „Şi-a făcut un culcuş ca de urşi, cu hainele pe care le avea