Iesenii care locuiesc in cartierele rau famate nu mai au de ce sa se teama. Dupa ce 24 de camere au fost deja montate, saptamana viitoare incepe o noua etapa de instalare a inca 28 de camere. Contractul de furnizare si montare a acestor camere a fost castigat, in urma unei licitatii la care au participat 12 firme, de catre AS Asivideo SRL. Este vorba de o firma de electronica si comunicatii, specializata, printre altele, si in sistemele de supraveghere video. Valoarea contractului este de 2,5 miliarde lei (250 mii RON). De asemenea, alte patru camere vor fi instalate in campul studentesc Tudor Vladimirescu.
"Totodata, vor mai fi si cinci camere mobile care vor fi mutate dintr-un cartier in altul, in functie de necesitati", a declarat Alexandru Hordila, director executiv Politia Comunitara Iasi. Daca numarul infractiunilor va creste intr-un anumit cartier din Iasi, in acea zona va fi montata imediat o camera. Astfel, politistii vor reusi sa-i monitorizeze indeaproape pe posibilii infractori si sa previna producerea unor furturi. Insa pentru ca aceste camere mobile sa poata fi instalate, trebuie ca politistii sa aiba acordul unei firme de cablu, pentru ca semnalul de la acea camera la biroul de supraveghere se transmite prin Internet. Exista si un dezavantaj al acestor camere video. Daca reteaua de Internet nu mai are semnal, pana la remedierea defectiunii, oamenii legii nu au practic ce supraveghea.
Iesenii care locuiesc in cartierele rau famate nu mai au de ce sa se teama. Dupa ce 24 de camere au fost deja montate, saptamana viitoare incepe o noua etapa de instalare a inca 28 de camere. Contractul de furnizare si montare a acestor camere a fost castigat, in urma unei licitatii la care au participat 12 firme, de catre AS Asivideo SRL. Este vorba de o firma de electronica si comunicatii, specializata, printre altele, si in s